Hoe maak je een Lockdown Punch?
HOE MAAK JE EEN LOCKDOWN PUNCH?

Woensdag 13 mei was het wereld cocktaildag, en die dag konden Kim & Michaël uiteraard niet laten liggen!

Ze belden Ben Belmans, uitbater van Cocktailbar BelRoy's, die een alcoholvrije Lockdown Punch maakte voor NRJ. 

Hieronder het recept:

  • Schil de zestes van 2 grote bio-citroenen en leg ze in een ruime kom.
  • Bestrooi de zestes met een laagje suiker, en zet je kom aan de kant.
  • Zet 50cl thee (groene, zwarte, kamille, ...) en pers de 'ontzeste' citroenen.
  • Snij wat seizoensfruit in stukjes (aardbei, ananas of perzik werken heel erg goed, maar je kan bvb ook stukjes gember toevoegen, of een mix van je lievelingsfruit)
  • Na ongeveer een kwartiertje beginnen de zestes te 'zweten'. De suiker onttrekt de olie aan de zestes en de suiker is nu heerlijk geparfumeerd.
  • Van zodra de zestes glimmen, voeg je de thee en het citroensap toe.
  • Proef even, als het voor jouw smaak wat te zuur is voeg je nog wat honing of suiker toe, is het wat te zoet dan kan je nog wat extra citroensap toevoegen.
  • Voeg dan het fruit toe en laat nog enkele uren 'trekken' in de koelkast.
  • Serveren in een glas met ijsblokjes, en een takje munt maakt het helemaal af.


Enjoy! ;-) 




14/05/2020